Bezienswaardigheden in Liège


Liège

0 inwoners
0.00 km²
4 bezienswaardigheden

4 bezienswaardigheden

Aquarium - museum van Luik

Aquarium - museum van Luik

(0)

Het Universitair Aquarium-Museum van Luik is een museale instelling en een toeristische attractie die open is voor het publiek sinds 1962, maar haar eerste... lees meer

Station Luik-Guillemins

Station Luik-Guillemins

(0)

Een architectonisch pareltje van Santiago Calatrava. lees meerBezienswaardigheden Luik: de brandende stad


Luik: la cité ardente. De slogan verwijst naar de 20e eeuwse roman van graaf Henri Carton de Wiart over de vernietigende stadsbrand in de 15e eeuw. Destijds kon de stad toch nog stand houden: bewijs van de tegendraadse geest die tot op vandaag in de stad heerst. Tot vroeg in de 19e eeuw was het vuur nog lang niet gedoofd: ondanks de sterke katholieke roots maakte de metaalindustrie van Luik de bakermat van technologie en vrijzinnigheid. Vandaag kun je die straffe geschiedenis nog steeds bewonderen in tal van bezienswaardigheden: Luik heeft het.

Luik: een subtiele parel


In de zelfverklaarde metropool aan de Maas kun je heel wat beleven. Waar de stad er op het eerste gezicht rustig en braafjes uitziet, moet ze zeker niet inboeten voor haar gastvrije burgers, smakelijke eetplekjes, fenomenale architectuur, een bruisend nachtleven en arsenaal van andere bezienswaardigheden. Luik werd getekend door haar bloeiende metaalindustrie. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog kwam een groot deel van de wapens vanuit Luik. Wie graag die geschiedenis wat beter leert kennen, moet zeker eens het Huis van Metallurgie en Industrie gaan bewonderen. Toch heeft Luik nog veel meer te bieden dan dat. De stad barst van de musea in de meest uiteenlopende onderwerpen. Ben je een liefhebber van kunst? Neem dan een kijkje in het Musée de Beaux-Arts of in het Grand Curtius: een imposant 17-eeuws gebouw aan de oever van de Maas. Daarin vind je meer dan 7000 jaar kunstgeschiedenis, chronologisch geordend. In het Museum van het Waalse Leven krijg je een blik op het leven van onze Franstalige landgenoten. Het vernieuwde kloostergebouw biedt een unieke kijk op Wallonië, van het 12e eeuwse tijdperk van de metallurgie tot de quirky interieurs uit de jaren ’60.

Bezienswaardigheden Luik: architectuur en wafels


Ook als freak van moderne architectuur ben je er in je nopjes: het magnifieke vernieuwde treinstation van Luik-Guillemins doet meteen je mond openvallen. Het is een waar architecturaal meesterwerk gemaakt uit glas, staal, wit beton en Belgische blauwe hardsteen. De imposante overkapping doet snel denken aan het schild van een schildpad, maar is allesbehalve klein met haar hoogste punt op zo’n 35 meter. Toch is je bezoek aan Luik pas compleet van zodra je geproefd hebt van de heerlijk smeuïge Luikse wafels. In het zog van Tchantchès, de stadmascotte, geniet je zo pas echt van alle lokale bezienswaardigheden. Luik verwondert keer op keer.

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.