Toevoegen aan wishlist

Waalborrepark

0 beoordelingen

Waalborrepark

Contact

Op afspraak
1730 Asse
Routebeschrijving

GPS: 50°54'18.4" N, 4°12'19.2" O

Openingstijden

maandag Vrij toegangkelijk
dinsdag Vrij toegangkelijk
woensdag Vrij toegangkelijk
donderdag Vrij toegangkelijk
vrijdag Vrij toegangkelijk
zaterdag Vrij toegangkelijk
zondag Vrij toegangkelijkIn 1912 bouwde Karel Alexander de Vis op een 4,5 hectare groot terrein in het Waelborreveld een grote 'cottage', meer bepaald een villa met kasteelallures, omgeven door een 'lusthof'.

Nadat het gemeentebestuur het domein in 1966 had aangekocht, schoof het de noordelijke grens ongeveer dertig meter achteruit om de Parklaan te kunnen aanleggen. De boomgaard werd na 1970 verkaveld voor woningbouw en het kasteel werd naar ontwerp van architect C. Ebrard ingericht als restaurant.

Het park, aangelegd in een romantische stijl met enkele formele geometrische elementen, omvat ook een lusttuin die bestaat uit een grote open vlakte ten zuiden van de villa, omringd door een gordel van dichte beplantingen en een perifeer pad. Het park herbergt ook een zeldzame collectie houtige gewassen waardoor het bij Ministerieel Besluit van 8 december 2000 beschermd werd als dorpsgezicht. Vierentwintig bomen werden afzonderlijk beschermd als monument.

 

Foto: Tijl Vereenooghe

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.