Toevoegen aan wishlist

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon museum

0 beoordelingen

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon museum

Contact

Chaussée de Bruxelles 66 (Viex-Genappe)
1470 Genappe
Routebeschrijving

GPS: 50°38'45.8" N, 4°25'14.5" O
Tel.: 02/384 24 24
Website museum

Openingstijden

maandag open
dinsdag open
woensdag open
donderdag open
vrijdag open
zaterdag open
zondag openNapoleon bracht hier de nacht van 17 op 18 juni 1815 door, onder de bescherming van het befaamde bataljon van de Keizerlijke Garde, dat post had gevat in de aangrenzende boomgaard. Hier stelde hij zijn gevechtsplannen op. 

De boerderij werd de ochtend van 19 juni gedeeltelijk in brand gestoken door het Pruisische leger. In 1818 herbouwde de nieuwe eigenaar het hoofdgebouw.

Het is nog steeds mogelijk om het ossuarium te bezoeken in de tuin, een klein gebouw dat in 1912 werd gebouwd en waar de botten zijn verzameld die later op het slagveld werden aangetroffen. In 1951 werd de boerderij omgebouwd tot Napoleonmuseum. Het museumparcours biedt een gloednieuwe scèneopbouw met rijke collecties stukken uit de die tijd.

Dankzij het videogidssysteem wordt de bezoeker ondergedompeld in een realistische sfeer en kan hij de intensiteit van de nacht voor de beroemde veldslag van 1815 voelen. Dankzij ludieke en zintuiglijke activiteiten komen klein en groot meer te weten over leven van de soldaten, de indrukken en de strategie van de Keizer.

Buiten kunnen de bezoekers even tot rust komen in het park en de boomgaard. 

Dagelijks geopend, behalve 1 januari en 25 december. 

Plaats een beoordeling

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon, het enige Napoleontisch museum in België, bevond zich in de Boerderij van Caillou. Deze boerderij ligt op 5 km ten zuiden van de leeuwenheuvel, in Vieux-Genappe. Het museum bevat vier zalen met wapens, schilderijen, gravures, maar ook met het veldbed van de keizer, zijn dodenmasker, de tafel waarop hij zijn kaarten bestudeerde en zelfs het skelet van een Franse huzaar.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.