Toevoegen aan wishlist

Het kasteel van Bouillon

1 beoordeling

Het kasteel van Bouillon

Contact

Esplanade Godefroy 1
6830 Bouillon
Routebeschrijving

GPS: 49°47'38" N, 5°4'0.4" O
Tel.: 061/46 62 57
info@bouillon-initiative.be
Website kasteel

Openingstijden

maandag Info op website
dinsdag Info op website
woensdag Info op website
donderdag Info op website
vrijdag Info op website
zaterdag Info op website
zondag Info op websiteDe burcht is strategisch gelegen op een lange rotskam in een lus van de rivier de Semois, die er aan twee kanten langs stroomt. De vesting bestaat uit drie delen die door bruggen met elkaar verbonden zijn tot één aaneengesloten geheel. De oorsprong van de burcht is terug te voeren naar de vroege Middeleeuwen. Het kasteel behoorde aan Godfried van Bouillon die het in 1096 verpande om zijn Eerste Kruistocht te financieren.
De burcht had tot na de Belgische Revolutie in 1830 steeds een militaire functie en werd meermaals grondig verbouwd om te voldoen aan de vereisten van de wijzigende krijgsvoering en om weerstand te bieden aan krachtiger wapens sinds de opkomst en ontwikkeling van de artillerie. Toch zijn veel oorspronkelijke elementen bewaard en bleef de sfeer van een middeleeuwse ridderburcht aanwezig.

Nieuw is 'Scriptura', een doorlopende tentoonstelling van de schrijfveer tot de computer, het geschrift van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Het roofvogelspektakel: verscheidene soorten roofvogels in vrije vlucht, zoals buizerds, adelaars, uilen en gieren. Didactische tentoonstelling het hele jaar en permanent spektakel.

 

Foto: Eebie / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Plaats een beoordeling

1 beoordeling


15 euro inkom vind ik persoonlijk veel te duur!!!
Roofvogels heel de dag op een paaltje met een touw aan hun poot? Gewoon een schande
Uitzicht is prachtig !!!

Het oudste en meest interessante overblijfsel uit de feodaliteit in België.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.