Toevoegen aan wishlist

Abdij Bonne-Esperance - Abbaye Bonne-Espéranc

0 beoordelingen

Abdij Bonne-Esperance - Abbaye Bonne-Espéranc

Contact

Rue Grégoire Jurion 18 (Vellereille-les-Brayeux)
7120 Estinnes
Routebeschrijving

GPS: 50°23'10.1" N, 4°8'30.9" O
Tel.: 064/33 11 47
christian.gusbin@proximedia.be
Website abdij

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag Op afspraakC'est la seule abbaye du Hainaut à avoir échappé au joug de la Révolution française. Dans son apparence actuelle, elle est un bel exemple d’architecture du XVIIIe siècle, même si certains éléments de l’architecture gothique des XIIIe et XVIe siècles sont restés intacts: les couloirs, la salle du chapitre et la cuisine. L'église abbatiale est une réalisation du célèbre architecte Laurent Dewez. Il a été élevé à une basilique et a été construit dans un style néoclassique. Il est dédié à Notre-Dame de Bonne-Espérance

Foto: By Jonathan Nélis - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Plaats een beoordeling

Het is de enige abdij in Henegouwen die aan het juk van de Franse Revolutie ontsnapt is. Zoals ze er nu uitziet, vormt ze een prachtig staaltje van de 18e eeuwse architectuur, al zijn er ook elementen van de gotische architectuur uit de 13e en 16e eeuw intact gebleven: de kruisgangen, de kapittelzaal en de keuken. De abijkerk is een realisatie van de vermaarde architect Laurent Dewez. Ze werd tot basiliek verheven en is opgetrokken in neoklassieke stijl. Ze is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouwe van de Goede Hoop.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.