Bezienswaardigheden in Condroz

Ferme des Castors Ferme des Castors
Foie Gras de la Sauveniere
Kasteel van Vêves Kasteel van Vêves
Kerk Saint-Hadelin
Aantal bezienswaardigheden
0 10


Aantal bezienswaardigheden
0 10
4 bezienswaardigheden
Het is nog een landelijk en dunbevolkt gebied. Eigenlijk is het een golvend plateau gelegen op een hoogte van 180 tot 340 meter. De Condroz is een eerder vruchtbare landbouwstreek, met heel wat leemgronden. Tussen de akkers en de weiden vindt men verspreid kleine bosjes. Het landschap verbergt zijn geologische opbouw niet. Het afwisselen van hogere en lagere delen hangt samen met de verschillende weerstand van de gesteentelagen ten aanzien van erosie. De kalksteenlagen uit het Carboon verweren vrij makkelijk. Deze lagen vallen dan ook vaak samen met de lager gelegen delen of de valleien. De zandstenen en siltiten uit het Boven - Devoon zijn harder en verweren moeilijker. Zij vormen basis voor de hoogste heuvelruggen, lokaal "Tiges" genoemd.

4 bezienswaardigheden

Ferme des Castors

Ferme des Castors

(0)

Boerderij, verblijfcentrum, recreatie, "Castorland" en terras. Speelse activiteit speciaal voor tieners. Diverse stages voor schoolkinderen tijdens de... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.