Toevoegen aan wishlist

Streekmuseum de Zilverreiger

0 beoordelingen


Contact

Scheldestraat 18 (Weert)
2880 Bornem
Routebeschrijving

GPS: 51°6'10.5" N, 4°11'27.9" O
Tel.: 03/889 06 03
info@zilverreiger.be
Website museum

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 10u00 tot 18u00
woensdag 13u00 tot 16u00
donderdag 13u00 tot 16u00
vrijdag Gesloten
zaterdag 13u00 tot 16u00
zondag 10u00 tot 18u00Het streekmuseum “De Zilverreiger” ligt in het schilderachtige dorp Weert vlakbij de Schelde en de Oude Schelde. Je ontdekt er het verhaal van de Klein-Brabantse mandenmaker en de context waarin hij leefde. Het vlechtmuseum houdt de wijmenteelt en de mandenmakersnijverheid in ere met workshops voor groepen. Jonge kinderen kunnen een mandje leren vlechten met pitriet. Probeer na afloop van je bezoek zeker het Slijkneusbier of -koekje in de herberg of op het terras!

Heb je veel tijd? Dan is de volkssportroute per fiets of tandem een echte aanrader. Je fietst dan van café naar café, en onderweg probeer je verschillende volksspelen uit. Je kan de volksspelen ook huren of ter plaatse gebruiken. Tevens vind je er fietsenverhuur op maat van de bezoeker.

Plaats een beoordeling

Het Streekmuseum "De Zilverreiger" brengt ons terug in de tijd, naar het Klein-Brabant van weleer. In de prachtige, gerestaureerde en sfeervol ingerichte oude jongensschool, daterend van 1906, komen thema's als de Scheldevisserij, de kuiperij, de klompenmakerij en de vlasnijverheid uitvoerig aan bod. De wijmenteelt en de mandenmakerij worden in al hun facetten getoond aan de bezoeker.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.