Toevoegen aan wishlist

Onze-Lieve-Vrouwekerk Onbevlekt Ontvangen Assebroek

0 beoordelingen

Onze-Lieve-Vrouwekerk Onbevlekt Ontvangen Assebroek

Contact

Pastoor Verhaegheplein 13
8000 Brugge
Routebeschrijving

GPS: 51°11'16.4" N, 3°16'28.9" O
Website Onroerend Erfgoed

Openingstijden

maandag vrij toegankelijk
dinsdag vrij toegankelijk
woensdag Vrij toegankelijk
donderdag vrij toegankelijk
vrijdag vrij toegankelijk
zaterdag vrij toegankelijk
zondag vrij toegankelijk 

Het mirakel De legende die op het Mariabeeldje betrekking heeft, verhaalt over een Nederlands schip dat van Oost-Indie terugvoer naar Nederland en een protestantse bemanning had. Enkel Balthasar Lanoy was katholiek. Hij had een Mariabeeldje waar hij elke dag tot bad. De bemanningsleden wierpen het beeldje in zee, maar het bleef drijven en het schip volgen. De bemanningsleden dachten aan afgoderij en een verbond met de duivel en wilden ook Balthasar in zee gooien, maar de kapitein greep in en liet het Mariabeeldje opvissen. Hij nam het mee naar zijn huis in Friesland en schonk het vervolgens aan Jacobus de Mets, die het weer doorgaf aan zijn zus Cornelia, die begijn was te Diksmuide. Zij stierf in 1720 waarop Pieter Verhaeghe, die pastoor werd te Ver-Assebroek, het erfde. Dit beeldje werd in de kerk geplaatst wat leidde tot een grote toeloop van bedevaartgangers. Dit was de reden waarom de kerk in 1746 werd vergroot en gewijd aan Maria Onbevlekt Ontvangen.

By Christiane Constandt - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Plaats een beoordeling

De laatgotische kerk van 1620 is sinds 1975 beschermd. Een barokke marmeren 18e eeuws hoofdaltaar met tabernakel van 1669. De preekstoel (1738) is getooid met medaillons waarop de evangelisten staan. Een koperen deksel sluit de doopvont van 1869 af.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.