Toevoegen aan wishlist

Museum Hof van Busleyden

0 beoordelingen

Museum Hof van Busleyden Museum Hof van Busleyden Museum Hof van Busleyden Museum Hof van Busleyden Museum Hof van Busleyden Museum Hof van Busleyden

Contact

Frederik de Merodestraat 65
2800 Mechelen
Routebeschrijving

GPS: 51°1'52.2" N, 4°28'57.7" O
Tel.: 015/29 40 30
hvb@mechelen.be
Website Museum Hof van Busleyden

Openingstijden

maandag 10u00 – 17u00
dinsdag 10u00 – 17u00
woensdag Gesloten
donderdag 10u00 – 22u00
vrijdag 10u00 – 17u00
zaterdag 10u00 – 17u00
zondag 10u00 – 17u00Treed binnen in dit groots en prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Wissel ideeën uit en sta stil bij een wereld in verandering, net als toen. 

In de vijftiende en zestiende eeuw gaat de wereld open. Je voelt de sensatie van een nieuwe tijd, de renaissance, waarin de mens centraal staat. Tijden waarin alles lijkt te veranderen. Dit huis is vandaag opnieuw een plaats van ontmoeting en gesprekken, een broedplaats van ideeën en een verzamelplek van kunst.

Beleef de verrassende Bourgondische geschiedenis en dring steeds dieper door in het Hof van Busleyden, met zijn schatten en verhalen. Je ontdekt hoe Bourgondiërs naar de stad keken, hoe ze met macht omgingen, en wat voor hen meesterschap en vakmanschap betekende.  Je beweegt van levendige en drukke ruimtes naar meer private en verstilde plekken. Je gaat mee op zoek naar de echte Margareta en staat oog in oog met de intrigerende en kwetsbare Besloten Hofjes. 

In dit museum blikken we terug op de glorieuze geschiedenis van de stad en kijken we samen vooruit naar de toekomst. Reis heen en weer tussen toen en nu. Experimenteer en treed in dialoog met het museum en zijn altijd wisselende collectie. Het verhaal is nooit af.

 

Foto's; met dank aan Museum Hof Van Busleyden, copyright Sophie Nuytten, alle rechten voorbehouden

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.