Toevoegen aan wishlist

Kasteel van Vêves

0 beoordelingen

Kasteel van Vêves Kasteel van Vêves Kasteel van Vêves Kasteel van Vêves Kasteel van Vêves Kasteel van Vêves

Contact

Rue de Furfooz 3 (Celles-Houyet)
5560 Houyet
Routebeschrijving

GPS: 50°13'14.4" N, 4°58'56.6" O
Tel.: 082/66 63 95
infoveves@gmail.com
Website Kasteel

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag 10u00 tot 17u00
zondag 10u00 tot 17u00Het kasteel van Celles, Vêves genaamd, is geklasseerd als uitzonderlijk monument en één van de meest opmerkelijke voorbeelden van de militaire architectuur van de 15e eeuw. De funderingen van het oorspronkelijke kasteel gaan, volgens traditie en kronieken, terug tot de tijd van Pepin de Herstal (670-714), die tot deze plek werd aangetrokken door de nabijheid van Saint-Hadelin en de gunstige ligging op de heuvel die de oude weg van Dinant naar Rochefort domineert en onder controle heeft.De gebouwen die in 1200 werden verwoest, in 1230 opnieuw werden opgebouwd, verbrandden in het begin van de 15e eeuw en werden na de brand weer hersteld.

Het kasteel bleef tot het eind van de middeleeuwen een vesting. Ten tijde van de Renaissance werd het kasteel volledig verbouwd; later, onder Louis XV, volgden nieuwe verbouwingen die voornamelijk het interieur, het houtwerk, de slaapvertrekken en de muurvensters betroffen. De plattegrond vormt een onregelmatige driehoek geflankeerd door vier grote en twee kleinere torens.

Sprookjesachtig en barstenvol geschiedenis... Zeker en vast een bezoek waard!

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.