Toevoegen aan wishlist

Kasteel Cortewalle

0 beoordelingen

Kasteel Cortewalle

Openingstijden

maandag Groepsbezoek: elke dag
dinsdag Groepsbezoek: elke dag
woensdag Groepsbezoek: elke dag
donderdag Groepsbezoek: elke dag
vrijdag Groepsbezoek: elke dag
zaterdag Groepsbezoek: elke dag
zondag kasteel: eerste en derde zondag van mei tot septGrootse bouwwerken in 1856 gingen gepaard met de vernieuwing van het interieur naar Franse smaak. Het kasteel zelf onderging in 1910 ingrijpende verbouwingen. In 1966 kocht de gemeente Beverne Kasteel Cortewalle met park en bijgebouwen. De zandstenen constructie bestaat uit twee hoge lansvleugels, gelegen rond een binnenplaats. Een koetshuis en een oranjerie liggen aan de geklasseide voorplaats. Een eerste restauratie werd uitgevoerd eind jaren tachtig. In 2007-2008 kreeg het kasteel een nieuwe facelift. Het maakt nu deel uit van het cultuurcentrum Ter Vesten. Het interieur werd in de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw grondig gewijzigd en aangekleed met kunstig schrijn-beeldsnij-en stucwerk aan de wanden en de plafonds. Op de gerestaureerde zolders bevindt zich het Gemeentelijk Heemkundig Museum met o.a. een rijke kantcollectie. 

KINDEREN OP ONTDEKKING  IN HET KASTEEL

Kinderen zijn heel benieuwd naar wat zich afspeelde achter de muren van kasteel Cortewalle. Daarom laten we hen graag op ontdekking komen! De gids verwelkomt de kinderen, vanaf de 2de kleuterklas, gekleed als ‘kasteelvrouwe’ of ‘meid’.
Scholen die iets magisch aan hun bezoek willen toevoegen, kunnen voor de 1ste graad van het lager onderwijs kiezen voor de sprookjeswandeling. De gids laat de leerlingen kennismaken met enkele kamers van het kasteel Cortewalle aan de hand van drie sprookjes. De kinderen laten hun fantasie de vrije loop.
Leerlingen van 2de en 3de graad lager onderwijs geloven niet echt meer in sprookjes. Maar er bestaan ook ontelbare gedichten over kastelen, ridders en prinsessen. Wat is een betere plek om ze tot leven te laten komen dan Cortewalle? In de feeërieke kamers van het kasteel leren de leerlingen over het leven op Cortewalle en krijgen ze passende poëzie te horen. Misschien schuilt er onder de leerlingen wel een dichter?
PRAKTISCHE INFO : Sprookjes- en gedichtenwandeling 60 EUR per klas, voor twee opeenvolgende klassen. Dankzij dynamoOPWEG wordt de klas gratis naar kasteel Cortewalle gebracht.  Meer info op www.cultuurkuur.be/dynamo.

Foto: By © Sir Gawain / Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40361373

Plaats een beoordeling

Een 15de-eeuwse waterburcht die zich bevindt in een uitgestrekt park. Gerestaureerde benedenverdieping met huiskapel. Op de zolder is de blikvanger het gerestaureerde Aubussontapijt in een geklimatiseerde box.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.