Toevoegen aan wishlist

Historisch Centrumkanaal - Cantine des Italiens

1 beoordeling

Historisch Centrumkanaal - Cantine des Italiens Historisch Centrumkanaal - Cantine des Italiens Historisch Centrumkanaal - Cantine des Italiens Historisch Centrumkanaal - Cantine des Italiens

Contact

Rue Tout-Y-Faut 90 (Houdeng-Gœgnies)
7100 La Louvière
Routebeschrijving

GPS: 50°29'5.4" N, 4°10'20.8" O
Tel.: 064/84 78 31
canalducentre@swing.be
Website Centrum

Openingstijden

maandag vrij toegankelijk
dinsdag vrij toegankelijk
woensdag vrij toegankelijk
donderdag vrij toegankelijk
vrijdag vrij toegankelijk
zaterdag vrij toegankelijk
zondag vrij toegankelijkMaak kennis met het Historisch Centrumkanaal en zijn vier hydraulische liften, die als Werelderfgoed werden opgenomen.

Deze zijn de enige ter wereld die nog werken. Ervaar de honderdjarige charme van de hydraulische liften, die elk een hoogteverschil van ongeveer 17 meter overbruggen en dat met slechts 1 energiebron : water.

Het oudste bouwwerk, de hydraulische lift n° 1, werd verrijkt met een ludieke tentoonstelling : "De fabelachtige machine van ingenieur Clark". Daar maakt u kennis met de geschiedenis en de werking van de liften via oude documenten en hedendaagse, interactieve informatiedragers.

Cantine des Italiens : op de oever van het Historisch Kanaal van het Centrum, vlak bij de lift n°1 bevindt zich de Cantine des Italiens, die ene heus museum van de Italiaanse immigratie is. Ze werd in 1946-47 door de fabrieken Boël gebouwd voor de Italiaanse gastarbeiders en is thans volledig gewijd aan het onthaal van de bezoekers van het Historisch Kanaal van het Centrum.

Plaats een beoordeling

1 beoordeling


we hebben met heel veel genoegen het Canal du Center en de kabellift bezocht en ben bezig met een film montage van de gehele infrastructuur
Ik ben in het bezit van het boek van het Bestuur der Waterwegen, maar wordt niet gesproken over de machine kamers van de hydraulische liften.
Ik heb verschillende opnames van de machine kamer van lift n° 4 en zou graag willen weten waarvoor de functie van de geïnstalleerde Cockerill machines dienen teneinde de werking te kunnen uitleggen in de film .
Veel dank
Willy Aerts H.Consciencelaan 8 2820 Bonheiden 015 51 48 41

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.