Toevoegen aan wishlist

Heemkundig Museum Tempelhof

0 beoordelingen

Heemkundig Museum Tempelhof

Contact

Bisschopslaan 1
2340 Beerse
Routebeschrijving

GPS: 51°19'5.2" N, 4°51'20.7" O
Tel.: 014/61 28 74
stan_geysen@hotmail.com
Website Musuem

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag Gesloten
zondag GeslotenHet park Tempelhof ligt in een oase van rust in het centrum van Beerse.

In het oud gemeentehuis, een statig oud burgerhuis, heeft de heemkundige kring 'De Vlierbes', in samenwerking met het gemeentebestuur , zijn musuem Tempelhof ondergebracht. De oude zandzaal op het gelijkvloers ademt een plechtige sfeer uit met zijn meubilair, schilderijen en beeldhouwwerk uit het eerste gemeentehuis van Beerse op het Gemeenteplein.

Bezienswaardigheden op de bovenverdieping: een prachtige verzameling van bedevaartvaantjes, mannekensbladen, devotieprentjes, ex-librissen en oorlogsgeld. – Kerkschatten, kostbare stukken uit de Sint-Lambertuskerk. – Textiel, het museum heeft een zeer grote textielverzameling.

Het museum geeft een beeld van de kleding van onze voorouders in de ruimst mogelijke zin. – School, de school van vroeger met de zuster vooraan en de zingende kinderen met hun oude liedjes en aftelrijmpjes is voor de ouderen een ontroerend weerzien.

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.