Toevoegen aan wishlist

Gemeentedomein De Mik

0 beoordelingen


Contact

Miksebaan
2930 Brasschaat
Routebeschrijving

GPS: 51°18'17.6" N, 4°31'58.3" O
Tel.: 03/650 03 01
toerisme@brasschaat.be
Website gemeente

Openingstijden

maandag Zonsopgang tot zonsondergang
dinsdag Zonsopgang tot zonsondergang
woensdag Zonsopgang tot zonsondergang
donderdag Zonsopgang tot zonsondergang
vrijdag Zonsopgang tot zonsondergang
zaterdag Zonsopgang tot zonsondergang
zondag Zonsopgang tot zonsondergangDomein De Mik (178ha) zonder kasteel en de omliggende 8ha bos, werd in 1949 eigendom van de gemeente.

De Mik was ooit een beroemd arboretum. Het heeft nu nog steeds een grote variatie van boomsoorten en planten die door hun zeldzaamheid of door hun grote omvang en ouderdom absoluut de moeite waard zijn. Uit een inventaris van 1950 blijkt dat toen al een groot aantal bomen leeftijden hadden van 100 tot 175 jaar. Al van bij de aanvang van de wandeling wordt u geconfronteerd met deze reuzen.

Op en rond de grote parkvijver leven er een groot aantal watervogels zoals verschillende soorten eenden, ganzen, waterhoenen, meerkoeten, nijlganzen en een koppel prachtige zwarte zwanen. Het bos wordt bevolkt door vele zangvogels en kleine zoogdieren.

De volledige zandwandeling is ongeveer 3 km lang. Begeleid wandelen is mogelijk op aanvraag bij toerisme Brasschaat. De Mik is open voor het publiek van zonsopgang tot zonsondergang.

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.