Toevoegen aan wishlist

Fort Liefkenshoek

0 beoordelingen

Fort Liefkenshoek Fort Liefkenshoek Fort Liefkenshoek Fort Liefkenshoek

Contact

Ketenislaan 4 (Kallo)
9120 Beveren
Routebeschrijving

GPS: 51°17'40.4" N, 4°17'7.7" O
Tel.: 03/750 12 90
liefkenshoek@beveren.be
Website fort

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag 9u30 tot 17u00
donderdag 9u30 tot 17u00
vrijdag 9u30 tot 17u00
zaterdag 9u30 tot 17u00
zondag 9u30 tot 17u00Het fort deed de vorige eeuw o.a. dienst als quarantainestation, marinebasis en vakantieoord voor de beroepsmilitairen. Het fort is sedert 1985 beschermd als monument en als landschap. Het vormt een van de laatste stukjes groen te midden van het industrielandschap.

De oudste gebouwen, de kat (halfcirkelvormig gebouw) en het kruitmagazijn, dateren uit de Napoleontische periode (1810-1811).

In het bezoekerscentrum in lokaal 9 tot 12 van de kat komt de eeuwenlange strijd van de mens tegen het water op een multimediale manier aan bod. De intrigerende rol van Fort Liefkenshoek loopt als rode draad in het verhaal van overstromingen en inpolderingen, oorlogen en ontstaan van de landsgrens, visserij en landbouw en oprukkende industrialisering.
De uitkijktoren en de dijkkruinwandeling rond het fort bieden een panoramisch zicht over de streek.

KINDEREN OP ONTDEKKING IN HET BELEVINGSCENTRUM

In lokaal 1 tot 8 van de kat maken kinderen en jongeren tot 14 jaar, maar ook hun ouders en grootouders, op een speelse manier kennis met de geschiedenis van het fort en de verhalen van de bewoners. Via allerlei spelletjes en doeopdrachten worden zij ondergedompeld in het fantastisch verhaal dat dit indrukwekkend fort te vertellen heeft.


Foto's: met dank aan Gemeente Beveren, foto 2, 3 en 4: auteur David Samyn, alle rechten voorbehouden.
 

Plaats een beoordeling

Fort Liefkenshoek vindt u langs de Schelde in de deelgemeente Kallo. Het is een militair bouwwerk uit eind 16de eeuw, aangelegd ter bescherming van de stad en de haven van Antwerpen tegen de Spaanse troepen.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.