Toevoegen aan wishlist

Bijenteeltmuseum

0 beoordelingen

Bijenteeltmuseum

Contact

Putsesteenweg 131
2920 Kalmthout
Routebeschrijving

GPS: 51°22'33.3" N, 4°26'56.9" O
Tel.: 03/666 61 01
bijenteeltmuseum@kalmthout.be
Website museum

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag 13u00 tot 17u00
zondag 13u00 tot 17u00Het interactieve museum is opgebouwd zoals een honingraat: al dwalend door de zeshoekige kamers leer je het belang van bijen en de verschillende aspecten van de bijenwereld kennen. Er is ook steeds een enthousiaste gids in de buurt die je aanvullende informatie kan bezorgen!

Wat is het verschil tussen een wesp, een bij en een hommel? Wie speelt de hoofdrol in de bijenkast? Hoe vinden bijen de weg naar een bloemenweide? Kunnen bijen praten? Hoe ziet een bij er van dichtbij uit? Wat is honing eigenlijk? En hoe wordt die geoogst? Op welke manier werd vroeger geïmkerd? En nu?

Met je neus tot dicht bij de kleine zoemers komen? Ja, dat kan, dankzij de doorzichtige bijenkasten. In de tuin van het museum staan ook een 4-tal actieve bijenkasten opgesteld!

Het museum kan bezocht worden in individueel of in groep. Er zijn regelmatig themadagen en knutselateliers voor de kinderen. Een kinderfeestje onder begeleiding is ook mogelijk.

Het gemeentelijk Bijenteeltmuseum is ondergebracht in het gebouw aan de parking van de heide, samen met de Dienst Toerisme.

 

Plaats een beoordeling

Het Bijenteeltmuseum van Kalmthout maakt deel uit van het bezoekerscentrum van de Kalmthoutse Heide. Je kan er de wondere wereld van de honingbij en de bijenteelt komen ontdekken!


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.