Toevoegen aan wishlist

Bezoekerscentrum Zoerselbos

0 beoordelingen

Bezoekerscentrum Zoerselbos

Contact

Boshuisweg 2
2980 Zoersel
Routebeschrijving

GPS: 51°14'38.6" N, 4°40'33.3" O
Tel.: 03/384 05 12
info@zoerselbos.be
Website Bezoekerscentrum

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag 13u00 tot 17u00
vrijdag 13u00 tot 17u00
zaterdag 13u00 tot 17u00
zondag 13u00 tot 17u00De tentoonstelling en authentieke Kempense boerenbloementuin vertellen je alles over het natuurreservaat.

Sinds 1999 houden de vrijwilligers van de “Vrienden van het Zoerselbos” het Vlaamse bezoekerscentrum “Zoerselbos” open. Dit bezoekerscentrum is een bijzondere samenwerking tussen de Vrienden van het Zoerselbos en het Agentschap voor Natuur en Bos. 

Het bezoekerscentrum is gevestigd in de oude hoeve tegenover de herberg “Het Boshuisje” aan de Boshuisweg. 
Dit is de centrale ontmoetingsplaats waar je alle informatie over het gebied kan terugvinden, waar alle activiteiten plaatsvinden en van waaruit de wandelingen vertrekken. 

By Toon verbruggen - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Plaats een beoordeling

Stap binnen in deze betoverende wereld en ontdek een indrukwekkende lijst aan fauna en flora. Op de relatief kleine oppervlakte van 400 hectare wandel je onder eikenbossen en naaldhout, op graslanden, heide en drassige weiden. Verschillende zeldzame planten en 1800 soorten paddenstoelen en zwammen bewijzen dat het Zoerselbos niet zomaar een bos is. Laat je inspireren door het bos zoals ook schrijver Hendrick Conscience dat deed voor zijn boeken! Wandel ook even door de authentieke Kempense boerenbloementuin.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.