Toevoegen aan wishlist

Archeologisch museum

0 beoordelingen

Archeologisch museum

Contact

tijdelijke tentoonstellingen
2280 Grobbendonk
Routebeschrijving

GPS: 51°11'25.9" N, 4°44'18.5" O
Tel.: 0474 44 06 84
archeologiegrobbendonk@gmail.com
Website gemeente

Openingstijden

maandag Tentoonstellingen
dinsdag Tentoonstellingen
woensdag Tentoonstellingen
donderdag Tentoonstellingen
vrijdag Tentoonstellingen
zaterdag Tentoonstellingen
zondag TentoonstellingenGrobbendonk, waarvan de Romeinse naam niet bekend is, was ongetwijfeld een pleisterplaats in de regio. De tempels op de Steenberg moeten een indrukwekkend zicht geweest zijn als je het dorp naderde. Het is een dorp met een zeer rijk en oud verleden, waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor het begin van onze jaartelling. 

Grobbendonk is de enige bekende inheems-Romeinse vicus of gehucht in de Kempen. De archeologische collectie is voldoende groot zodat aan de hand ervan een mooi beeld over de vicus zelf en bij uitbreiding over de Romeinen in de Kempen kan geïllustreerd worden.

Mercurius, de Werkgroep Archeologie Grobbendonk wil het archeologische erfgoed van deze gemeente levendig houden en opent daarom in afwachting van een vast museum, tijdelijke tentoonstellingen waarbij de geschiedenis van het archeologisch onderzoek in de gemeente in beeld worden gebracht.  Mercurius organiseert naast de tentoonstellingen ook lezingen en evenementen. op de gemeentelijke website staat hierover alle informatie!

 

Par unknown, SVG = Travail personnelFile:Coat_of_arms_of_Grobbendonk.jpg, Domaine public, Lien

Plaats een beoordeling

In het archeologisch museum wordt een beeld getoond van de vroegste culturen in ons dorp. Restanten hiervan zijn enkele voorwerpen in silex (vuursteen) zoals pijlpuntjes, schrapers, meslemmets en een prachtige neolithische bijl.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.